Cristina Mihaescu

Scrisoare catre parinti

scrisoare catre parinti

Dragi parinti!

Sa vorbim acum despre copilul dumneavoastra adolescent!

Adolescența este perioada care face trecerea de la stadiul de copil la cel de adult. Este etapa în care copilul se dezvoltă foarte mult atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional sau social, este perioada cand adolescentul se redescopera- cine sunt eu?-este perioada proiectiei sale in viitor- ce profesie voi alege, cum va fi viitorul meu?

Acest subiect al adolescentei este unul extrem de discutat si de controversat in toate cercurile de parinti, pedagogi, psihologi. Unii, o numesc „varsta crizelor, a insatisfactiilor”, altii o denumesc „varsta critica a adolescentei” sau „varsta aceea” cand copilul ajuns adolescent trece prin momente in care se simte „neinteles”, azi are o zi buna si toate parca merg struna, maine nu ii mai este nimic pe plac.

Este intradevar o perioada care il ia cu asalt pe adolescent, dar si pe parintii acestuia care pana mai ieri aveau un copil, iar de azi lucrurile se schimba si copilul lor capata parca alte trasaturi, isi face planuri de viitor, vrea sa mute muntii din loc, va lua decizii pentru drumul lui…Da, asa e! Va deveni incet, incet adult! Este pe acest drum numit adolescenta!

Fiecare om trebuie sa stie ca a venit in aceasta viata pentru a fi fericit, iar parintele va trebui sa devina constient de faptul ca adolescentul se desprinde usor de copilarie, creindu-si propria ascensiune.

Sesiunile pentru dezvoltare personala pentru adolescenti au scopul de a descoperi impreuna cu adolescentii resursele nestiute pe care acestia le poseda, de a inlesni accesul la lumea lor interioara, lucruri care ramase neexplorate la aceasta varsta pot fi pierdute pentru totdeauna.

Raspunsurile primite ii vor ajuta sa aleaga cea mai buna varianta pentru o viata frumoasa, adolescentii vor putea sa aleaga resurse si oameni de care sa se inconjoare pentru o viata  fericita, pentru un drum asa cum si-l doresc, dragi parinti.

Astept sa ne cunoastem! Cristina Vasile

Cristina Vasile –Consilier dezvoltare personala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Open chat
Cu ce va putem ajuta?
Buna ziua!
Va putem ajuta cu ceva?