Cristina Mihaescu

Dezvoltare Personala

Consilierul pentru dezvoltare personală este un specialist care lucrează cu persoane sănătoase din punct de vedere psihic, care au nevoie să exploreze sau să depășească diverse stări sau situații cu care se confruntă în evoluția personală și profesională, valorificând și dezvoltând resursele și potențialul propriu.

Dezvoltare Personala

Misiunea consilierului pentru dezvoltare personală este aceea de a-i îndruma pe ceilalți să devină independenți, să conștientizeze că se pot ajuta singuri și că îi pot impulsiona inclusiv pe cei din jurul lor.

În cadrul consilierii, oamenii descoperă resursele interioare nelimitate pe care le au, calitățile, credințele, valorile și visele pe care le pot transforma în realitate.

Consilierul acordă respect și încredere capacității celor care i se adresează, în vederea identificării de către aceștia a soluțiilor constructive pe care le au la dispoziție și despre care trebuie să devină conștienți.

Specialistul în consiliere pentru dezvoltare personală este o persoană neutră, imparțială, iar intervenția specializată a acestuia constă în ghidarea, susținerea și încurajarea interlocutorilor, prin intermediul unor tehnici și instrumente specifice, în vederea identificării propriilor capacități și a atingerii rezultatelor dorite într-un mod optim.

Sesiunile de consiliere pentru dezvoltare personală sunt eficiente:

În plan personal:
Te afli la o răscruce în viața privată?
Îți dorești să te cunoști mai bine ca să devii cel/cea care ți-ai dorit dintotdeauna să fii?
Vrei să îți îmbunătățești, să îți dezvolți sau sa îți optimizezi relația cu tine și/sau ceilalți?
Ai o problemă și nu știi ce să faci cu ea?
Îți cauți direcția în viață?

În plan profesional:
Îți cauți direcția în viața profesională sau vrei să îți optimizezi cariera?
Ai de făcut alegeri sau de luat decizii și vrei să știi care sunt cele mai bune?
Vrei să îți îmbunătățești sau să îți dezvolți relația cu colegii?
Ai nevoie de claritate, performanță și optimizare pentru unele aspecte profesionale?

În business:
Ești antreprenor și vrei să rezolvi anumite probleme, conflicte sau aspecte disfuncționale sau vrei să îți dezvolți afacerea?
Ai putere de decizie în business și ai nevoie de soluții pentru conflictele dintre departamente, pentru optimizarea proceselor sau pentru performanța în business?

Curs Dezvoltare Personala

În acest scop, consilierul pentru dezvoltare personală facilitează accesul indivizilor la resursele interioare proprii, dezvoltă talentele și potențialul uman, îmbunătățește calitatea vieții personale și profesionale a celor interesați să progreseze în plan individual sau colectiv și contribuie la realizarea obiectivelor și aspirațiilor acestora.

Consilierul pentru dezvoltare personală nu își etichetează clienții, nu face judecăți de valoare, nu le oferă sfaturi, opțiuni sau soluții, ci își susține clienții, cu ajutorul instrumentelor și tehnicilor specifice, astfel încât clienții descoperă ce anume se întâmplă și cum anume pot să schimbe situația.

Curs Dezvoltare Personala

Consilierul pentru dezvoltare personală lucrează cu clienți ale căror situații problematice au o intensitate mică spre medie (situațiile problematice cu intensitate mare sunt de competența psihiatrilor sau a psihoterapeuților clinicieni specializați în trauma respectivă) și cu clienți care își doresc performanța (activitatea de coaching).

Metodele noastre

Metodele sunt interactive si creative:
Activitate interactiva in grup, in parteneriat; metoda “Puzzle-Group”; metoda “Panorama intereselor si competentelor mele” , “Talkshow”, “Gasirea unui consens”, “Inscenare teatrala”, “Dialoguri”, “Inversare de roluri”, Fantasie si relaxare ,  jocuri comunicative .

Orientare profesionala

Pentru orientare profesionala analizam spectrul dv de interese si de competente. La final, se va elabora o lista cu profesiile care se potrivesc cel mai bine profilului dv. de interese si competente.

Aceasta consultanta este potrivita, in special, pentru clientii care  vor sa invete o profesie, sa studieze sau sa se reorienteze profesional.

Open chat
Cu ce va putem ajuta?
Buna ziua!
Va putem ajuta cu ceva?